A csatorna bekötés során kiemelt figyelmet kell fordítani a csatorna lejtésének megfelelő beállítására. Ez az optimális vízelvezetés és a szennyvíz hatékony áramlása szempontjából kritikus fontosságú. Házi szennyvízcsatornák esetében az ideális lejtés minimum 5 ezrelék és maximum 1,5 százalék között mozog. Méterenként legalább 5 milliméteres lejtésre van szükség a hatékony vízelvezetés érdekében. Utcai bekötő vezetékek esetében a minimum lejtés 10 ezrelék. Közterületi bekötővezetékek esetén maximum 15% is lehet.

Fontos tudni, hogy a 1,5 százalék feletti lejtés hosszú szakaszokon már nem kívánatos, mivel a túlzott lejtés esetén a víz túl gyorsan áramlik, és nem tudja magával vinni a szennyvízben található hulladékot. Ez nem csak a szennyezett víz hatékony elvezetését nehezíti meg, hanem a túl nagy lejtés dugulásokhoz is vezethet. Ezért kiemelten fontos a megfelelő lejtés beállítása a csatornahálózat tervezése és kiépítése során, hogy biztosítsuk a megbízható és zavartalan működést hosszú távon.

Ha Ön is csatorna bekötésre készül, és fontos számára a megbízható és hatékony működés, keressen minket bizalommal! Szakértő csapatunk segít Önnek a megfelelő lejtés kialakításában és a csatornahálózat hatékony kiépítésében.